FELHÍVÁS! A cselekvő szeretet láthatatatlan önkénteseit keressük!

A Jószolgálat-díjat az alapító báró Twickel György édesanyja, Twickel-Zichy Mária Terézia emlékének ajánlja, akitől a nemességgel együtt az odafigyelést, a segíteni akarást is örökségül kapta.  Neveltetéséből adódóan hisz abban, hogy mindenkinek jár esély, és aki szerencsés vissza kell adnia valamit annak, aki kevésbé az.  

A díj célja, hogy vegyük észre, ha a környezetünkben valaki odafordul a támogatásra szorulóhoz. Segítsünk, hogy a társadalom előtt inspiráló példává válhassanak és megbecsülést kapjanak azok az intézmények és emberek, akik jót tesznek. „Díjazzuk” őket a szó szoros értelmében is!

A Jószolgálat-díjra bármilyen olyan közösséget, szervezetet jelölhetünk, ahol áldozatos, kiemelkedően példaértékű szociális munkát végeznek az alábbi területek valamelyikén: családokért végzett szociális munka, kisebbségekért végzett szociális munka, fogyatékkal élőkért végzett szociális munka, idősekért végzett szociális munka, hajléktalanokért végzett szociális munka. De olyan személyt is ajánlhatunk, akiről úgy gondoljuk, hogy odaadó, önzetlen munkájával megérdemli a díjat.

A Jószolgálat-díj honlapján minden szükséges információt megtalálunk, tájékozódhatunk a díj történetéről, a korábbi díjazottakról, a támogatókról, a zsűriről, a díj nagyköveteiről, a kategóriákról, és természetesen a jelölés módjáról.

 

A JÓSZOLGÁLAT-DÍJRÓL:

A Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány országos és nemzetközi szinten – kiemelt figyelemmel a magyar–német kapcsolatok elmélyítésének szándékára – népszerűsíti, alkalmanként szervezi a rászorulókért végzett szociális munkát. Ezen tevékenységének keretében alapították a díjat, amelyet minden évben, névadója Twickel-Zichy Mária Terézia február 10-i születésnapján ad át a szociális munka területén kiemelkedő munkát végzőknek. A díjat szakmai partnerként támogatja mind a 7 nagy magyarországi segélyszervezet: a Katolikus Karitász, a Magyar Református Szeretetszolgálat, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Magyar Vöröskereszt és a Johannita Segítőszolgálat.

Legyen tiéd az első hozzászólás!

Mi a véleményed?

Az email címed nem kerül nyilvánosságra.


*