Tíz azonnali előny, ha elkezded a szénhidrát csökkentett diétát!

Érdemes elkezdeni a szénhidrát csökkentett diétát, hiszen azonnali eredményeket érhetünk el. Talán először kicsit nehéz feldolgozni, hogy el kell hagynunk a kedvenceinket, a kenyeret, kiflit, krumplit, tésztát, rizst, csokit, cukrot, de megéri és nem csupán hosszútávú eredmények miatt, hanem az azonnali előnyök miatt. De mik is ezek lássuk a 10 legfontosabb azonnali előnyt, ha csökkentjük a szénhidrátok bevitelét!

1/ Kisimulnak az idegek! A gabonák kiiktatásának másik nagy előnye a fogyással párhuzamosan, hogy megtépázott idegeink kisimulnak, nem leszünk idegesek minden kis apró hülyeség miatt.

2/ Kitisztul az agy! A gabonák és finomított cukrok fogyasztásának csökkentésével egyidőben szinte kitisztul az ember agya! Sokkal gyorsabban forog a kerék, hamarabb átlátja az összefüggéseket, javul a memória.

3/ Javul az alvásminőség: hamarabb kialusszuk magunkat, tehát kipihentebben lehet ébredni! Ugye milyen fontos ez? A napi munkavégzés alapja!

4/ Csökkenek az izületi fájdalmak! A súlycsökkenéssel egyidőben csökkennek az ízületi fájdalmak és nő az ízületek mozgástere.

5/ Kevesebb oxigén is elegendő! A mozgáshoz felhasznált oxigénigény fokozatosan csökken, tehát kevesebb légvétellel, kevesebb szuszogással lehet ugyanannyi oxigénhez jutni!

6 /Csökken a puffadás! A gabonák elhagyásával jelentősen csökken a felpuffadás! A haskörfogat kisebb lesz, a hasi zsír és levegő nem nyomja annyira a tüdőt, könnyebb lesz a légvétel!

7/ Megszűnik a kajakóma! A nagy szénhidrát tartalmú ételek elhagyásával megszűnik az étkezés utáni „beájulás”, álmosság, folyamatos teljesítménnyel tudsz tovább dolgozni.

8/ Stabilabb lesz a vércukorszint! Ez miért is fontos, mert elkerülöd a hirtelen vércukorszint emelkedést és csökkenést, tehát étkezések után megmarad az éber állapot és nő a teljesítőképesség.

9/ Csökken a láb vizesedése! A szénhidrátbevitel csökkentésével elkerülheted a felesleges vízfelhalmozódást a szövetek között. Nem leszel úgy „felfújva”, a lábakban felhalmozódott felesleges víztartalékok kiürülnek, könnyedebbé válik a mozgás!

10/ Csökken a reflux kialakulásának az esélye! A has laposabb lesz, ezért nem nyomja fel annyira a tüdőt, tehát így a nyelőcsőbe történő sav visszafolyás, a reflux esélye is kisebb lesz.

A cikk szerzője: Dr Dabóczi Andrea. ITT tudhatsz meg többet a szerzőről!


 

A rovatot a Pötyi Papa Életmódváltó Projekt segítségével jött létre. A Pötyi Papa Életmódváltó Projekt egy szakemberekből álló csoport, akiknek az a célja, hogy segítsen a beteg és túlsúlyos ebereknek, elkezdeni az életmódváltást, egyszerűen, érthetően, vidáman, de szigorúan tudományos alapokon. A projekt vezetője maga Pötyi Papa, aki saját példáján kereszül mutatja be a folyamatot és miközben lefogy 20 kg-t, elmondja hogyan csinálja. Tudj meg többet a Pötyi Papa Életmódváltó Projektről ITT!

Kövesd a Pötyi Papa Életmódváltó Projekt és tudd meg, hogyan lehetsz könnyebb és boldogabb:

Facebook – Pötyi Papa Életmódváltó Projekt

Instagram – Pötyi Papa Életmódváltó Projekt

You Tube – Pötyi Papa Életmódváltó Projekt

 

 

Legyen tiéd az első hozzászólás!

Mi a véleményed?

Az email címed nem kerül nyilvánosságra.


*