Fogyjál úgy, mint Pötyi Papa!

Mi minden fog javulni az életminőségedben, ha úgy fogysz, mint Pötyi papa?

Először is hadd kezdjem egy rövid bemutatkozással: dr. Dabóczi Andrea vagyok, szakterületem a táplálkozás megváltoztatásával történő fogyás és a párhuzamosan fennálló krónikus betegségek gyógyítása. Kifejezetten CSAK étrendet használunk a fogyásnál, gyógyításnál. Semmi szer, semmi kütyü, semmi egyéb bűvészmutatvány! Hiszen az embernek a saját testi adottságaihoz kell igazítania a táplálkozását és nem a személyes aktuális hóbortokhoz, saját kívánságaihoz vagy az éppen felkínált fogyókúrás szerekhez. Márpedig az emberi szervezet nem a fogyókúrás bogyókhoz szeret igazodni.

De térjünk a lényegre: ha valaki alacsony szénhidrát tartalmú és emeltebb zsírtartalmú étrenddel fogy, annak rengeteg jó következménye lesz, rövid időn belül!

  1. A gabonák és finomított cukrok fogyasztásának csökkentésével egyidőben szinte kitisztul az ember agya! Sokkal gyorsabban forog a kerék, hamarabb átlátja az összefüggéseket, javul a memória.
  2. A gabonák kiiktatásának másik nagy előnye a fogyással párhuzamosan, hogy megtépázott idegeink kisimulnak, nem leszünk idegesek minden kis apró hülyeség miatt.
  3. Megváltozik az alvás is: hamarabb kialusszuk magunkat, javul az alvásminőség, tehát kipihentebben lehet ébredni! Ugye milyen fontos ez? A napi munkavégzés alapja! És ezt egy döntéssel már el is lehet kezdeni! Szénhidrátcsökkentés! A részletekről, a módszerről majd szépen sorban beszélünk.
  4. A súlycsökkenéssel egyidőben csökkennek az ízületi fájdalmak és nő az ízületek mozgástere. A mozgáshoz felhasznált oxigénigény fokozatosan csökken, tehát kevesebb légvétellel, kevesebb szuszogással lehet ugyanannyi oxigénhez jutni! Tehát egy hasonló mozgássor elvégzésekor kevésbé fogunk lihegni!
  5. A gabonák elhagyásával jelentősen csökken a puffadás! Tehát a haskörfogat kisebb lesz, a hasi zsír és levegő nem nyomja annyira a tüdőt, könnyebb lesz a légvétel!
  6. A nagy szénhidrát tartalmú ételek elhagyásával megszűnik az étkezés utáni „beájulás”, álmosság. Tehát kaja után nem leszel olyan, mint egy zombi, hanem jó koncentrációval, folyamatos teljesítménnyel tudsz tovább dolgozni. Ez azért lesz így, mert elkerülöd a hirtelen vércukorszint emelkedést és csökkenést. A vércukorszint stabil és kiegyensúlyozott lesz!
  7. A szénhidrátbevitel csökkentésével elkerülheted a felesleges vízfelhalmozódást a szövetek között. Nem leszel úgy „felfújva”, a lábakban felhalmozódott felesleges víztartalékok kiürülnek, könnyedebbé válik a mozgás!
  8. A has laposabb lesz, ezért nem nyomja fel annyira a tüdőt, tehát így a nyelőcsőbe történő sav visszafolyás, a reflux esélye is kisebb lesz.

 

Ennyi pozitív hatás után ki az, aki nem kezd hozzá? Egy dologra azonban fel kell hívnom a figyelmet: akik vércukorszint csökkentő vagy vérnyomást csökkentő gyógyszert szednek, ilyen akcióba csak orvossal való konzultálás után kezdjenek bele! Mert  a természet – ha jól táplálják – megoldja ezeket az egészésgügyi gondokat és a gyógyszer előbb-utóbb feleslegessé válik.

A cikk szerzője: Dr Dabóczi Andrea. ITT tudhatsz meg többet a szerzőről!


 

A rovatot a Pötyi Papa Életmódváltó Projekt segítségével jött létre. A Pötyi Papa Életmódváltó Projekt egy szakemberekből álló csoport, akiknek az a célja, hogy segítsen a beteg és túlsúlyos ebereknek, elkezdeni az életmódváltást, egyszerűen, érthetően, vidáman, de szigorúan tudományos alapokon. A projekt vezetője maga Pötyi Papa, aki saját példáján kereszül mutatja be a folyamatot és miközben lefogy 20 kg-t, elmondja hogyan csinálja. Tudj meg többet a Pötyi Papa Életmódváltó Projektről ITT!

Kövesd a Pötyi Papa Életmódváltó Projekt és tudd meg, hogyan lehetsz könnyebb és boldogabb:

Facebook – Pötyi Papa Életmódváltó Projekt

Instagram – Pötyi Papa Életmódváltó Projekt

You Tube – Pötyi Papa Életmódváltó Projekt

 

 

Legyen tiéd az első hozzászólás!

Mi a véleményed?

Az email címed nem kerül nyilvánosságra.


*